Novinky z oblasti pneumatik roku 2022

 

Nastal s přicházejícím jarem čas pořídit vaší motorce nové obutí? Je z čeho vybírat. Ti nejlepší výrobci totiž letos nešetřili novými modely pro všechny typy jízdy a ve všech cenových relacích. Inspirovat se můžete v našem článku plném tipů na nejzajímavější pneu novinky roku 2022.

Na silnice i do terénu s Michelinem i Bridgestonem

Nejčastěji brázdíte silnice? Pak sáhněte po pneumatikách Michelin Road 6. Jde o vylepšenou verzi oblíbených pneu Road 5 od jednoho z nejpopulárnějších a nejspolehlivějších výrobců pneumatik na světě. A v čem je šestka lepší než pětka? Nabízí o čtvrtinu lepší přilnavost za mokra i za sucha a o 10 procent delší životnost běhounu než starší řada, navíc jsou i lehčí. Díky inovativnímu dezénu skvěle sedí v zatáčkách, přilnavost si udržuje i při opotřebení, můžete se na ni proto spolehnout při každé jízdě. Vybírat můžete ze šesti předních a osmi zadních velikostí.

Na své si přijdou i majitelé endura nebo crossových motorek s řadou Michelin Starcross 6, která nahradí předchozí kolekci pneumatik Starcross 5. Řada zahrnuje pneumatiky určené na tvrdý, střední nebo měkký povrch, nezapomíná ani na speciální pneumatiky do bláta a písku. I zde můžete čekat vylepšené materiály a lepší jízdní vlastnosti.

S podobně laděnými modely přišla firma Bridgestone: Battlax Adventure Trail AT41 přináší silniční pneu pro dobrodružnější jízdu za sucha i za mokra. Battlecross X31 je nejnovější terénní model japonského výrobce se skvělou přilnavostí a stabilitou určený pro měkký a středně tvrdý povrch.

Dynamická jízda s Pirelli

Vyšší přilnavost, lepší ovladatelnost a přesná zpětná vazba odlišují novou řadu pneumatik Pirelli DIABLO ROSSO IV Corsa od původní verze DIABLO ROSSO. Jezdíte divoce na silnici nebo okruhu, ale myslíte při tom i na své bezpečí? Pak jde o obutí určené právě vám a vaší motorce.

Za dobrodružstvím s Metzelerem

Bije vaše srdce pro offroad? Pak se vám bude líbit novinka Karoo 4 od německého výrobce Metzeler. Enduro pneumatiky, které se osvědčí jak v terénu, tak si na silnici, takže vašemu cestování a dobrodružství nestojí nic v cestě.

Jestli cestujete raději po silnici, zkuste další německou novinku: pneumatiky Metzeler Tourance Next 2 jsou čtvrtou generací oceňované řady Tourance a využijete je při cestování na delší vzdálenosti. Oproti předchůdcům nabízí kratší brzdnou dráhu a vylepšení silničního výkonu, kilometrového nájezdu i jízdního komfortu.

Nový design u Continentalu

Pozadu nezůstal ani Continental s novými pneumatikami ContiRoad Attack 4. Ty přináší nový design, který snadno překonává své konkurenty v hlavních parametrech: kilometrový výkon, pohodlí, stabilita a přilnavost na mokru. Nezaostává však ani ve sportovních vlastnostech.

Všestranný Dunlop

Dunlop přichází rovnou se dvěma novinkami. Model Qualifier Core se pyšní novým vzorkem první generace, který poskytuje vyváženou tuhost běhounu, optimalizovanou stopu, rovnoměrné opotřebení a efektivní výkon na mokrém povrchu.

Dunlop RoadSmart IV jsou sportovně turistické pneumatiky, které mají být vůbec nejvšestrannějšími moto pneumatikami tohoto výrobce. Nabízí ty nejlepší vlastnosti pro motocyklisty napříč celým sportovně turistickým segmentem bez ohledu na styl jízdy.

Nevíte, jakou z novinek si pořídit? Zavolejte nám, rádi poradíme s výběrem těch nejlepších pneumatik pro vaši motorku.